Sanaseppo-kalenteri

Vuoden 2019 voittaja arvottu, 2020 kalenteri lähes loppuunmyyty

Vuoden 2019 Sanaseppo-kalenterin kilpailu on päättyi vuodenvaihteessa. Oikea ratkaisulause on “Nämä talkoot on isosti työtunteja vaativa ja kiva homma” (ja näin on!). Määräajassa oikeita vastauksia saapui 12 kpl, vääriä ei yhtään. Oikein vastanneiden kesken arvottiin vapaajäsenyys vuodelle 2020. Voittaja on Päivi Österlund, Helsinki. Onnittelut voittajalle!

Kiitos kaikille kisaan osallistuneille ja kaikille kalentereita ostaneille. Vuoden 2020 kalenteri on jälleen myynyt mukavasti, ja tätä kirjoittaessani (17.2.) on jäljellä enää yksi kappale.

Sanaseppo-kalenteri tuottaa seuralle voittoa noin 500-600 euroa vuodessa piristäen talouttamme tilanteessa, jossa esimerkiksi kilpailuihin ja muihin tapahtumiimme on entistä vaikeampi löytää sponsoreita. Kiitos!

Suurkiitokset myös kaikille kalenterin tekoon osallistuneille! Vuoden 2020 kalenterin laatijoiden nimet onkin esitelty tehtävien yhteydessä. Jari Haapa-aho hoiti jälleen tehtävien keräämisen, koeratkonnat ja sekä rakenteli avainlauseen. Juha Hyvönen ja Pirjo Kavonen vastasivat kalenterin oikoluennasta. Nämä tehtävät vaativat äärimmäistä huolellisuutta, jotta kalenterimme olisi ulkoisesti moitteeton ja luotettava. Allekirjoittaneen tehtäväksi jäivät kalenterin taitto ja tuottaja-trafikistin työt.

Viime syksynä kokeiltiin kalentereiden jakelua paikalliskerhojen kautta. Aikataulut saatiin pitämään hyvin, kalenterit olivat ajoissa kerhojen vetäjillä ja juuri sopivasti ennen Postin lakkoa. Ja siitä lakosta johtuen kirjepostissa tilanneet saivat kalenterinsa aika sattumanvaraisen aikahaarukan puitteissa, mutta kaikille ennakkoon tilanneille kalenterit saatiin hyvissä ajoin ennen joulua. Toivottavasti tällaista ylivoimaista estettä ei kovin usein satu.

Paikalliskerhojakelusta saatiin hyviä kokemuksia, joten samalla linjalla jatketaan tänäkin vuonna. Toivottavasti entistä useampi ottaa kalenterit kerhon kautta. Siinähän säästää hieman rahaakin, ja on hyvä syy mennä kerhotapaamiseen.

Meiltä on kovasti toivottu tehtävien oikeita ratkaisuja. Ratkaisujen puhtaaksikirjoittaminen ja tarkastaminen on katsottu työlääksi, mutta nyt vuoden 2020 kalenterin tehtävistä on tehty ratkaisut. Ne tulevat aikanaan sanasepot.fi-sivuille sekä Sanaseppo-lehteen.

Tuomo Sajaniemi